Ett Tyngdtäcke vid sömnproblem?

Ett tyngdtäcke hjälper mot sömnproblem och kan vara ett sätt att minska ångest. Vikten och stimulansen av täcket gör att man sover bättre och kan minska sin stress. 

Stress under en viss tid gör att den anställde presterar under kortare perioder. Men om inte stressen avtar leder den ofta till negativa konsekvenser. Vanligast är att man får sömnproblem. 

Ibland går det så långt att man blir sjukskriven. Forskare är eniga om att risken för sjukskrivning ökar när jobbstressen gör att man börjar få svårt att sova. Ett tyngdtäcke kan vara lösningen.


" Med bra sömn är det i princip omöjligt att bli utbränd. "


Tyngdtäcke

Det finns flera vanliga typer av tyngdtäcken på marknaden, men den vanligaste typen är tyngdtäcke kedjor som ofta benämns som "Sömntäcke" eller ibland som kedjetäcke(tm).  Det finns även bolltäcke och fibertäcke.
Anledningen till varför just tyngdtäcke med kedjor är vanligast, är att de ger en unik stimulans samt är svalare (vilket är viktigt på sommaren) och kan enkelt tvättas i en vanlig tvättmaskin.

Sömn är nyckeln till återhämtning

För orka med stress måste man få tid för återhämtning med jämna mellanrum.

Det finns många sätt att återhämta sig. Det är viktigt att hitta sin egen tid för avslappning. Fysisk träning, meditation och tyngdtäcken  har ofta positiv effekt på stressymptom.

En grundläggande förutsättning för dina anställdas välbefinnande är att ha en god sömn. Sömnen är grundläggande för alla former av återhämtning.

God sömn förebygger sjukskrivningar. Är man redan sjukskriven hjälper god sömn till med effektiv återhämtning för att den anställde skall orka med sin rehabilitering, och på så sätt kunna förkorta sin sjukskrivningstid.

Vad skall du tänka på?

Har du problem med din, bör du försöka hitta en lösning. Viktigast av allt är hälsan. Det viktigaste är att du får den återhämtning du behöver. Utan återhämtning kör du slut på kroppens resurser.


" Ett tyngdtäcke är en investering i din hälsa. "Annons: